Cara Daftar Akaun YouTube Untuk Upload Video

0

Bagaimana nak daftar akaun YouTube? Ramai juga ya yang cuba tanya soalan ni bagaimana cara nak daftar akaun YouTube.

Sebenarnya benda ni sangat mudah dan basic. Mungkin juga ada yang tak perasan yang dia sudah pun daftar akaun YouTube dan boleh terus upload video kalau nak jadi seorang YouTuber.

Untuk daftar akaun YouTube anda hanya perlu dalam daftar akaun Gmail saja. Kalau anda sudah ada akaun Gmail sebelum ni, itu bermakna anda memang sudah daftar akaun YouTube. Tinggal nak upload video je lagi.

cara daftar akaun youtube

Walaubagaimanapun di sini saya tunjukkan step by step untuk daftar akaun YouTube kepada anda supaya yang memang betul-betul tidak tahu dapat belajar.

Cara Daftar Akaun YouTube Untuk Upload Video

Langkah 1 Pergi ke laman web Gmail.com. Kemudian klik pada butang Create an Account.

cara daftar akaun youtube

Langkah 2 Kemudian anda akan dibawa ke halaman untuk isikan maklumat anda.

cara daftar akaun youtube

Di sini anda masukkan nama, username dan password.

Kemudian klik pada butang Next.

Langkah 3 Lepas klik pada butang Next, anda akan diminta untuk masukkan nombor telefon untuk pengesahan dan keselamatan.

cara daftar akaun youtube

Siap!

Langkah 4 Lepas dah siap, pergi ke laman web YouTube.com dan pergi ke halaman dashboard.

Sekarang anda boleh mula upload video pertama anda di YouTube.

Macam mana?

Senang je kan?

Kalau anda masih ada pertanyaan sila tinggalkan komen di bawah.

Selamat berYouTube!

Kesimpulan

Dalam tutorial ini anda telah belajar bagaimana cara sebenar daftar akaun YouTube untuk upload video pertama anda.

Penafian: Mungkin ada segelintir gambar, artikel ataupun video yang ada di blog ini adalah bukan hak kepunyaan sendiri. Namun, saya akan berikan kredit kepada yang berhak. Jika masih timbul masalah mengenai perkara ini, anda boleh menghubungi saya disini. Semua artikel yang diterbitkan di sini adalah berdasarkan pengalaman dan juga kemahiran saya sendiri.

Jangan lupa untuk Follow saya di YouTube, Facebook, Instagram dan Twitter.

Share.

About Author

Seorang yang pemurah dengan senyuman dan tidak suka dengan manusia yang sombong. Selain itu saya juga suka menulis blog dan berkongsi ilmu atau idea kepada orang lain. Subscribe channel YouTube saya "Blog Faiz"

Leave A Reply